Telegram Hakkında Merak Edilenler

Telegram Hakkında Bilgiler

Son günlerde arama motorlarının popüler sorusu olan Telegram hakkında sizlere hazırladığımız Telegram Hakkında Merak Edilenler rehberi ile bu soruların yanıtını bulabilirsiniz.

Telegram Nedir?

Telegram, basit bir kullanıma sahip ücretsiz ve hızlı açık kaynak kodlu bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulama bulut tabanlı bir sisteme sahip olduğu için farklı cihazlarda anlık olarak aynı anda kullanılabilmektedir. Ayrıca bu uygulama sayesinde hem rehberinizde bulunan kişilerle, hem de katıldığınız gruplarda ki kişiler ile anlık olarak yazılı, sesli ve görüntülü olarak konuşabilir, fotoğraf, video, belge gibi medya dosyaları gönderebilirsiniz.

Telegram’ı Kimler Kullanabilir?

Temelinde hız ve güvenlik ilkeleri yer alan Telegram, kişisel ve kurumsal olarak herkesin kullanabileceği ücretsiz bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde 200 bin kullanıcıya kadar desteklenen gruplara ve kanallara katılabilir, büyük topluluklar ile iletişim halinde olabilirsiniz.

Telegram Kimin ve Ne Zaman Kuruldu?

Telegram uygulaması Rus bilgisayar programcısı olan Pavel Durov’a aittir. Bu uygulama 2013 yılında hem İOS hem de Android platformu için yayınlandı. Ayrıca Rusya’da yayın hayatına başlayan Telegram, yaşanan bazı problemler nedeniyle taşınmak zorunda kaldı ve sırasıyla Berlin, Londra ve Singapur gibi şehirlerde hizmet verdi. Şuanda ise Telegram geliştirici ekibi Dubai’de yaşamaktadır.

Hangi Cihazlarda Kullanılabilir?

Bu uygulama bulut tabanlı bir sisteme sahip olduğu için dilediğiniz cihazda kullanmayı mümkün kılmaktadır. Bu da demek oluyor ki aynı anda hem telefon, hem tablet, hem de bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Uygulamanın ayrıca masaüstü sürümünün yanında web sürümü de bulunmaktadır.

Telegram Grupları ve Kanalları

Telegram uygulamasında katılabileceğiniz grup ve kanallar vardır. Grupları çoklu bir iletişim aracı gibi kullanabilirsiniz çünkü bu gruplara tam 200.000 kişi katılabilir ve anlık olarak mesajlaşabilir. Telegram da birçok alanda gruplar faydalı bir şekilde kullanılabilir. Telegram grupları son zamanlarda yaygın olarak kullanılma sebebi insanların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor olmasıdır. Kanallar ise sınırsız aboneye sahip olabilir ve büyük kitlelere hitap edebilmek için kullanılabilir. Ders çalışılan öğrencilerin rağbet gösterdiği KPSS öğrencileri de bulunmaktadır. KPSS Telegram grupları öğrenciler için çok yaygın kullanılmaktadır. tüm kullanıcılar gönderebilirken, kanallarda sadece yöneticiler mesaj gönderebilir. Telegram kanalları daha çok kurumsallar tarafından kullanılır ve abonelerin paylaşımına müsaade edilmez. Aynı zamanda Telegram kanallarında aboneleri sadece üyeler görür.

Telegram’da Ne Tür Gruplar ve Kanallar Vardır?

Telegram’da en yaygın olarak kullanılan gruplar eğitim öğretimde faydalı olan soru çözüm gruplarıdır. Örneğin iddaa severler için çokça tercih edilen Telegram iddaa grupları yaygın olarak kullanılıyor. Bunlardan bazıları @matematiksozucoz, @turkcesorugrubum, @yks_gruplari, @kpsslisans’tır. Bu gruplarda öğrenciler, çözemedikleri soruları paylaşıyorlar ve binlerce üye dayanışma ve ücretsiz bir şekilde soruları çözüyor. Kripto yatırımcıları da Telegram’ı yaygın olarak kullanıyor. Telegram kripto para grupları örnekleri içerisinde de @piyasa, @pararaporu, @kripto_gruplari gibi Telegram kripto para grupları bulunmaktadır.

Telegram’ın WhatsApp’tan Farkı Nedir?

• WhatsApp gruplarına sadece 256 kişi katılabilirken Telegram gruplarına 200 bin, kanallara ise sınırsız kişi katılabilir.
• WhatsApp’ta dosya gönderme boyutu sınırlıyken Telegram’da bu rakam 2 GB’dir.
• WhatsApp’ta bir gruba katıldığınızda önceki mesajları göremezsiniz ama Telegram’da bunu görebilmek mümkündür.
• Telegram’a özel botlar ile büyük kitlelere sahip gruplarınızı kolayca yönetebilirsiniz.

Telegram Güvenli Mi?

Telegram özel gizli sohbetlerinde uçtan uca şifreleme teknolojisi kullanır ve bu mesajlar asla sunucularda barındırılmaz. Telegram ticari bir amaç gütmediği için kaynak kodu, protokolü ve API’si açıktır. Dileyen kullanıcılar bunları kontrol edebilir ve sistemin işleyisi hakkında bilgi sahibi olabilir. Ayrıca geçmiş yıllarda Telegram bir yarışma düzenledi ve mesajlara ulaşabilen kişiye $ 300.000 ödül vereceğini açıkladı. Tabii ki bu yarışmanın da kazananı olmadı… Sizlere kısa ve öz bilgiler vermek istediğimiz Telegram Hakkında Merak Edilenler yazımız ile ilgili düşüncelerinizi bizlere yorumlar üzerinden iletebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir